Wednesday, February 23, 2011

Hasta Karyolası Alacaksanız

Hasta Karyolası Nedir ?
Hasta karyolası nedir sorusu çoğu hasta yakınının kafasını kurcalamaktadır. Hasta karyolası genel olarak hastanelerde görmüş olduğunuz hasta yataklarının genel ismidir. Hasta karyolası ev kullanımı için sanılanın aksine lüks değil, tamamen ihtiyaçtır. Günümüzde birçok marka modelle piyasada bulunan çok çeşitli hasta karyolaları her bütçeye uygun olarak satışa sunulmaktadır. Örnek vermek gerekirse; tek kişilik bir baza ve bununla birlikte yaylı bir yatak fiyatı 500 - 600 tl civarına malolmaktadır. Ancak standart bir hasta karyolasınıda 600 tl gibi bir fiyata alabilmek mümkün. Tabii ki bu 600 tl lik fiyata; hasta yatağı, hasta yatak koruyucu örtü (alez), serum askı aparatı, nakliye kurulum gibi tüm ek ihtiyaçlarıda kapsamaktadır. Durum bu şekilde olunca hasta karyolası ev için lüks demek biraz abes olur. Aksine hasta karyolası, gerek hastanin konforu, gerekse hasta yakınının yada refakatçisinin rahatı için mutlaka temin edilmesi gereken bir ihtiyaçtır.


Hasta Karyolası Hasta Karyolası'nı Diğer Karyolalardan Ayıran Özellikler
Hasta karyolası evimizden kullanılan diğer karyolalardan farklı özelliklere sahiptirler. Konu hastanızın güvenliği, konforu, ihtiyaçları ve hasta yakınının yada bakıcısının hastaya müdahele kolaylığı olunca hasta karyolası hastalarınız için vazgeçilmez ekipmanların başında gelir.
Hasta karyolası 4 teker üzerinde durmaktadır. Ve bu tekerlekler kilitlenebilmektedir. Hasta karyolası bu sayede istediğiniz yere üzerinde hasta varken dahi kolaylıkla hareket ettirilebilir. Böylelikle hastanıza müdaheleniz çok kolay bir hal almakta, aynı zamandada olur olmaz sebeplere hasta hareket ettirilerek rahatsız edilmemiş olur.

Hasta Karyolası Çeşitleri
Hasta Karyolası genel olarak şunlardır;

Manuel Hasta Karyolası
Elektrikli Hasta Karyolası
Abs Kaplamalı Hasta Karyolası
Ahşap Hasta Karyolası
Yoğun Bakım Hasta Karyolası
Trendelenburg özellikli hasta karyolası
Ters trendelenburg özellikli hasta karyolası

No comments:

Post a Comment